Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szépségápolás és az allergia képes leírás - Allergia.tlap.hu
részletek »

Szépségápolás és az allergia - Allergia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allergia.tlap.hu » Szépségápolás és az allergia
Keresés
Találatok száma - 8 db
A kozmetikumok és az egészség

A kozmetikumok és az egészség

Naponta átlagosan kilencféle kozmetikumot használunk, és alig foglalkozunk azzal, hogy ezeket milyen összetevők alkotják. Abban bízunk, hogy a gyártók felelősségteljesek, a jogszabályok és ellenőrző hatóságok pedig megvédenek. A valóság kiábrándító: a szabályozás gyenge és kijátszható, míg a termékekben ártalmas anyagok lehetnek. Az egészségkárosító mellékhatásokat a hatóságok gyakran csak évekkel a forgalomba kerülést követően vizsgálják meg alaposan

Az egyiknek gyógyszer, a másiknak méreg

Az egyiknek gyógyszer, a másiknak méreg

Az illatszer boltok polcain egymás után sorakoznak a különböző elnevezésű, illatú és öszetételű kozmetikumok. Használatuk során sokan bőrproblémákkal küzdenek, ezért kipróbálják az érzékeny bőrre javasolt termékeket is. A hypo-, bio-, és naturkozmetikumok útvesztőjében valóban nehéz kiigazodnunk, ebben kértük dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus segítségét.

Egyre gyakoribb a hajfesték-allergia

Egyre gyakoribb a hajfesték-allergia

Egyre többször jelentkeznek allergiás reakciók a hajfestékekkel szemben, mivel mind többen, elsősorban fiatalok, festik a hajukat, hívják fel a figyelmet londoni bőrgyógyász kutatók. A British Medical Journal-ben megjelent cikk szerint a hajfesték allergia bőrgyulladáshoz, súlyos esetben az arc megduzzadásához is vezethet. A hajfestékek több mint kétharmada tartalmaz egy allergiát kiváltó para-fenildiamin (PPD) nevű vegyi anyagot. Németországban, Franciaországban és Svédországban már betiltották a PPD-t tartalmazó hajfestékek forgalmazását. Az EU jelenleg érvényben levő szabályai szerint a hajfestékek maximum 6 százalékban tartalmazhatnak PPD-t. A brit kutatók azonban felhívják a figyelmet arra, hogy helyette a tartós hajfestéshez nincs megfelelő vagy széles körben elfogadott hatóanyag. Londoni kutatások szerint hat év alatt megduplázódott a dermatitiszes esetek száma. Japán vizsgálatok 1992-ben kimutatták, hogy a középiskolás lányok 13, a húszas éveikben járó nők 6, és a férfiak 2 százaléka festi a haját. 2001-re ezek az arányok 41, 85 és 33 százalékra nőttek.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Hajfestéktől torzult el az arca

Hajfestéktől torzult el az arca

A népszerű hajfesték allergiás reakciói következtében úgy nézett ki, mint egy 'Elefántember', ideiglenesen a látását is elvesztette. A 13 éves Charlotte Higgins arca egy palack Clairol Nice 'n Easy Perfect 10-es hajfestéktől úgy felpuffadt, mint egy léggömb. Szőkéről sötétbarnára akarta festeni a haját, mikor arca annyira felduzzadt, hogy egy idő után a szemét sem tudta kinyitni. "Korábban is festettem a hajam, de akkor nem volt semmi gondom" - mesélte Charlotte, majd folytatta: Ez az eset viszont teljesen megdöbbentett. Nagyon fájdalmas volt, szóval ezután kétszer is meggondolom, hogy használjak-e ilyen terméket." A lány a festék megvásárlása után elvégezte az ajánlott 48 órás allergiavizsgálatot, de nem volt káros reakció. Ezután felhasználta az egész palackot, másnap reggelre már duzzadt volt az arca.

Kozmetikai allergiák

Kozmetikai allergiák

A kozmetikunok és hajápoló szerek illetve hajfestékek hatóanyagai általában gyors válaszreakciót váltanak ki, vagyis az allergiás reakció perceken belül, de legfeljebb néhány óra múlva jelentkezik helyi allergia formájában (azon a területen, ahol a bőrrel érintkeznek).

Natúr, vegyszermentes szappanokkal az allergia ellen

Natúr, vegyszermentes szappanokkal az allergia ellen

Webáruházunkban forgalmazott termékeink 100%-ig természetes alapanyagokból készülnek, hogy bőre bársonyosan puha és egészséges legyen! Kézműves szappanjaink között mindenki megtalálja a bőréhez legoptimálisabb darabot. Gondoltunk a problémás bőrrel küzdőkre is, kínálatunkban talál ekcémás, aknés, pattanásos bőrre is termékeket illetve a pikkelysömörre is kínálunk hatékony megoldást! Alumínium mentes dezodorjaink, ajakápolóink, testvajaink és sok-sok más natúr termékeink várják, hogy kipróbáld őket!

Nyári kozmetikumok és a bőrallergia

Nyári kozmetikumok és a bőrallergia

Végre ledobhatjuk magunkról a mindent eltakaró ruháinkat, hogy fedetlen bőrünket idén is kitegyük a hőségnek és az eddigieknél erősebb napsugárzásnak. Komfortérzetünk szinten tartása mellett azonban ügyeljünk bőrünk védelmére is!

Vigyázat! Veszélyes kozmetikumok!

Vigyázat! Veszélyes kozmetikumok!

Egy-egy krém vagy arclemosó akár több száz kémiai anyagot is tartalmazhat, ám kérdéses, hogy mindezek jót tesznek-e. És hogy veszélyesek-e? Eláruljuk! Ki ne szeretne szép és fiatal maradni, vagy legalábbis sokáig annak látszani? Mindenki, éppen ezért hajlik a legtöbb nő - és egyre több férfi is - arra, hogy elhiggye a különböző reklámok által sugallt állításokat, és drága pénzen megvásárolja a legjobbnak gondolt kozmetikai terméket. Ám az idő múlását nem lehet megállítani, legfeljebb kicsit gyengíteni a nyomait. A kozmetikumok azonban nemcsak erre jók. Fontos, hogy az ember ápolt külsővel jelenjen meg embertársai körében, akár az arcáról, akár a hajáról vagy a testéről van szó.

Tuti menü