Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Allergia linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Gondolatok - Klímával [5. oldal]
részletek »

Allergia képes leírás: Gondolatok - Klímával [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: allergia.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 129 db
Gondolatok a szellőztetésről - Homeinfo

Gondolatok a szellőztetésről - Homeinfo

Házunk szellőzése nem csupán a jó szellőzőrendszereken és azok megfelelő kivitelezésén múlik. Egy tervezés során a természetes szellőzés éppoly fontos, mint egy ház, lakás tájolása. A jó szellőztetésnek a komfortérzeten kívül számos egyéb előnye van. Pl., megakadályozza a páralecsapódást, ami penészesedéshez vezethet.

Gyakori tünetek télen

Gyakori tünetek télen

Hiába van tél és hideg, az allergiától ezekben a hónapokban sem szabadulhatunk. A téli allergiák kialakulásában megváltozott életmódunk, a friss levegőn történő kevesebb tartózkodás és mozgás, a kevesebb vitamindús élelmiszer fogyasztása is közrejátszik. A lelki tényezők is elősegíthetik a téli allergiák kialakulását: csökken a nappalok és a napsütötte órák száma, és ez többeknél lehangoltsághoz, illetve az allergiára való hajlam növekedéséhez vezethet. A tél kedvez az állati szőrök, szarusejt maradványok, állati nyál és ürülék okozta allergiáknak is, hiszen a lakásban tartott állatokkal a gazdi még inkább össze van zárva, és kevesebb a szellőztetés is. Az állatról számtalan szerves maradvány kerül a légtérbe, melyek az arra érzékenyekben allergiás reakciókat válthatnak ki. A penészgomba-allergiának is kedvez a hideg idő.

Gyógynövények allergiásoknak

Gyógynövények allergiásoknak

Az allergiás betegségek igazi szezonja a tavasz beköszöntével együtt érkezik. A bedugult vagy éppen állandóan folyó orr, a szemviszketés és a tüsszögési rohamok évről évre egyre több ember életét keserítik meg... Szerek-módszerek Az allergia kezelésében használható alternatív módszerek

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Gyógynövényekkel az allergia ellen

Gyógynövényekkel az allergia ellen

A természetgyógyászat egyik legősibb ága, a gyógynövény-terápia jó szolgálatot tehet az allergiás panaszok enyhítésében. Az ételallergia gyerekeknél hasfájást, hasmenést, az ajkak megduzzadását vagy viszketését és bőrkiütést okozhat. Noha az ételallergiák leggyakrabban gyermekkorban alakulnak ki, többnyire a gyerekek fokozatosan kinövik őket.

Ha ebben egyszer megbetegedett, sose gyógyul ki belőle!

Ha ebben egyszer megbetegedett, sose gyógyul ki belőle!

Már most sokak életét megkeseríti a pollenek kiváltotta allergia. Nem ritka a tüsszögő, könnyező ember. - Negyedik éve vagyok allergiás, szemcsepp nélkül reggelenként ki sem bírnám nyitni a szememet - panaszolta a szolnoki Németh Orsolya. - Sokat tüsszögök napközben, és volt, hogy egész éjszaka nem bírtam abbahagyni. Úgy terveztem, hogy idén már a parlagfűszezon előtt, júliusban elkezdem szedni gyógyszereimet. Azonban ebben az esztendőben már márciusban jelentkeztek a tüneteim. Az orvos megállapította, hogy már a nyír pollenjére is allergiás vagyok, nemcsak a parlagfűre. Azt tanácsolták, hogy szezonban ne szárítsam a szabadban a ruháimat és naponta mossak hajat. Ajánlották még a napszemüveg viseletét is.

Hajfestéktől torzult el az arca

Hajfestéktől torzult el az arca

A népszerű hajfesték allergiás reakciói következtében úgy nézett ki, mint egy 'Elefántember', ideiglenesen a látását is elvesztette. A 13 éves Charlotte Higgins arca egy palack Clairol Nice 'n Easy Perfect 10-es hajfestéktől úgy felpuffadt, mint egy léggömb. Szőkéről sötétbarnára akarta festeni a haját, mikor arca annyira felduzzadt, hogy egy idő után a szemét sem tudta kinyitni. "Korábban is festettem a hajam, de akkor nem volt semmi gondom" - mesélte Charlotte, majd folytatta: Ez az eset viszont teljesen megdöbbentett. Nagyon fájdalmas volt, szóval ezután kétszer is meggondolom, hogy használjak-e ilyen terméket." A lány a festék megvásárlása után elvégezte az ajánlott 48 órás allergiavizsgálatot, de nem volt káros reakció. Ezután felhasználta az egész palackot, másnap reggelre már duzzadt volt az arca.

Hipoallergén tisztítószerek

Hipoallergén tisztítószerek

Kedvező áron vásárolhat kiváló minőségű magyar és külföldi öko tisztítószereket, mosószereket, babaápolási termékeket és bio/natur kozmetikumokat. Érdemes rendszeresen ellátogatni az oldalra, mert minden hónapban más-más termékek vásárolhatók meg kedvezményesen. Egyik terméket sem tesztelték állatokon. Csak természetes alapanyagú, biológiailag lebomló, környezetkímélő termékeket forgalmazunk.

Hogyan hatnak az allergiára a homeopátiás szerek?

Hogyan hatnak az allergiára a homeopátiás szerek?

Az akut allergiás tünetek kezelésénél elmondható, hogy a tünetek és a beteg alapos megfigyelése után a különös, feltűnő jellegzetességekre fókuszálva sikerrel meghatározhatjuk a megfelelő homeopátiás szert. A gyógyszer potenciáját annak megfelelően lehet megválasztani, hogy a beteg helyi tünetei mellett - amelyek többek között a légutak, a szem, a bőr területén jelentkeznek -, vannak-e általános, az egész szervezetet érintő, illetve lelki-érzelmi megnyilvánulások.

Hogyan küzdhetünk az allergia ellen?

Hogyan küzdhetünk az allergia ellen?

Házainkban gyakran fordul elő a házipor atka, penész, pollen, tarthatunk háziállatokat - mindezek allergizálhatják az arra érzékeny egyéneket. Lássuk, milyen intézkedéseket tehetünk a házak allergén-mentesítésére!

Hirdetés
Hogyan tehetjük allergia-mentessé környezetünket?

Hogyan tehetjük allergia-mentessé környezetünket?

Ha már megjelentek az allergiás tünetek, egyes gyógyszerekkel enyhíthetők, de van néhány lehetőség, amivel meg is előzhetjük a tüneteket. Bent a házban és a ház körül Az autóban Kint a szabadban Utazáskor A szállodában Étteremben A gyerek iskolájában

Hová menjen nyaralni, ha allergiás?

Hová menjen nyaralni, ha allergiás?

Napfény, pollenmentes jó levegő, tengerpart homok nélkül. Ilyen hely nincs. Pedig kell lennie, hiszen aki allergiás, csak itt érzi igazán jól magát. Adódik tehát a kérdés: hova menjen nyaralni a beteg?

Jó tudni, hogy mitől lehet a gyerek ételallergiás

Jó tudni, hogy mitől lehet a gyerek ételallergiás

A gyermekkori ételallergia meglehetősen gyakori jelenség, ezért érdemes tudni, hogy melyek azok az ételek, amelyek a leggyakrabban válthatnak ki allergiás reakciókat a kicsiknél. Az ételallergia gyerekeknél hasfájást, hasmenést, az ajkak megduzzadását vagy viszketését és bőrkiütést okozhat. Noha az ételallergiák leggyakrabban gyermekkorban alakulnak ki, többnyire a gyerekek fokozatosan kinövik őket.

Jódolgunk betegsége

Jódolgunk betegsége

Napjaink gyógyítási törekvéseit a tüneti kezelés uralja, de mivel egyre terjedő kórról van szó, legfőbb ideje, hogy a lehetséges okokon és gyógymódokon is komolyan elgondolkodjunk. Allergiás vagyok rá - mondjuk nap mint nap, amikor olyan tényekbe, helyzetekbe ütközünk, amelyeket rosszul viselünk. Nem is járunk olyan messze az igazságtól, hiszen egyáltalán nem csupán képletes kifejezésről van szó. Igaz ugyan, hogy ma már az utca embere is gond nélkül felsorolja az allergiát kiváltó leggyakoribb tényezőket, a parlagfűpollent, a tehéntejfehérjét, a háziporatkát és a penészspórát, azt már kevesebben tudják, hogy a tudatunkban, vagy ha úgy tetszik, a lelkünkben lejátszódó történések ugyanolyan folyamatot provokálhatnak a testünkben, mint a környezetünkből származó allergének.

Jól álcázott halálos mérgek a kertedben

Jól álcázott halálos mérgek a kertedben

Émelygés, hányás, hasmenés, allergiás reakciók, görcsök - az enyhébb növényi mérgezések leggyakoribb tünetei. Nagyszüleink nemcsak azt tudták, hogy melyik növény mire jó, hanem azt is, hogy mely növények melyik része mérgező. Mára ez a generációról generációra szálló tudásunk elhalványodott. Frissítsük fel az örök érvényű ismereteket: mely növényekkel kell a leginkább vigyázni! Figyelj a kis felfedezőkre! Fontos tudni, hogy a mérgező növények többsége csak viszonylag nagy mennyiségben káros az egészségre. Gyakran e növények íze, szaga is elrettentő. Az óvatosság azonban nem árt, különösen kisgyermekek esetében, mert rájuk a kisebb mennyiségek is veszélyesek lehetnek. A mérgező növények a környezetet folyamatosan felfedezni vágyó, mindent megtapogató, megkóstoló apróságokra jelentenek elsősorban veszélyeket. Különösen a színes-fényes, de mérgező bogyókkal kell vigyázni, melyek kisgyermekek számára nagy kísértést jelenthetnek.

Káros vegyszerek körölöttünk

Káros vegyszerek körölöttünk

Daganatos betegségek, allergia, tanulási nehézségek, nemzőképesség csökkenése - mindezt okozhatják a környezetünkben, mindennapi használati tárgyainkhoz felhasznált vegyi anyagok. A tisztítószerektől kezdve a bútorokon át az edényekig és a ruhákig telve vannak mindennapjaink veszélyes vegyületekkel. Egy uniós jogszabály azonban kötelezi a gyártót, hogy a fogyasztó kérésére közöljék, milyen veszélyes anyagok találhatók termékeikben - erre a lehetőségekre hívta fel a Greenpeace és a Levegő Munkacsoport független magyar környezetvédő szervezet közös szegedi kampánya a járókelők figyelmét.

Keresztallergia

Keresztallergia

A szezonális allergiától szenvedők számára nagy körültekintést igényel a megfelelő étrend összeállítása. Léteznek ugyanis olyan ételek, melyek keresztreakciót kiváltva felerősíthetik a szénanáthás tüneteket, vagy ún. orális allergia szindróma formájában okozhatnak panaszokat.

Klímával az allergia ellen

Klímával az allergia ellen

Talán még Ön sem gondolt arra, hogy egy modern, szűrőrendszerekkel felszerelt split klíma segíteni tud az allergiáján? Pedig nagyon is tud! A legtöbb klíma szűrő először elektrosztatikus úton kiszűri az apró porszemcséket, a gombaspórákat és minden káros mikroorganizmust. Második lépésben antioxidáns hatású vegyületekkel pusztítják el a kórokozókat. Az ionos szűrő ultra-finom kerámia-szemcsés bevonatú és kibocsátott ionjaival megköti a kellemetlen szagokat okozó molekulákat. A klíma berendezések így biztosítják a tiszta, baktériummentes, egészséges levegőt minden otthon tartózkodónak, akkor is, ha nincs lehetőség a házban a pollenek miatt szellőztetni. A megelőzésben is segít, pont azzal, hogy kiszűri a polleneket, vírusokat, így kevesebbel kell az immunrendszerünknek találkozni, így nem irritálják a szervezetünket.

Tuti menü