Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fémallergia képes leírás - Allergia.tlap.hu
részletek »

Fémallergia - Allergia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allergia.tlap.hu » Fémallergia
Keresés
Találatok száma - 6 db
A nikkelallergiában szenvedők tüneteinek enyhítése

A nikkelallergiában szenvedők tüneteinek enyhítése

A nikkelallergiában szenvedők tüneteinek enyhítése érdekében a Volvo valamennyi nikkelt tartalmazó alkatrészt megvizsgál, hogy azok nikkel-kibocsátási értéke megfeleljen a vállalat által meghatározott értéknek.

Antiallergén ékszer

Antiallergén ékszer

A nemesacéloknak egy még kifinomultabb fajtája az úgynevezett Sebészeti vagy Orvosi Rozsdamentes Acél, amelyet implantátumként is használnak a sebészet területén. Ezt az anyagában hordozott tulajdonságai teszik lehetővé miszerint az ötvöző anyagai összetételének aránya miatt a nikkel (amely egyébként rendkívül fontos szerepet játszik az acél rozsdamentessé tételében, de a másik oldalról egy allergén fém lenne) teljesen le van kötve és semmilyen nikkel sót nem enged kiválni az anyagból, ill. olyan minimális mennyiséget, ami pl. egy kanálból étkezés közben is kiválna, tehát maximálisan antiallergén fém, nem okoz bőrgyulladást. Az orvosi nemesacél színe megegyezik az egyszerű rozsdamentes acéléval. A hivatalos anyag elnevezése 316L Rozsdamentes Acél. Idegen elnevezése a 316L Surgical Stainless Steel, amit lerövidítve általában csak mint Stainless Steel vagy Inox használnak, ami megtévesztő lehet, mivel ez csak az egyszerűbb, nem antiallergén változat elnevezése. Antiallergén tulajdonsága miatt a legtöbb más fémékszerekre allergiás személy is viselheti!

Az alattomos fémallergia

Az alattomos fémallergia

A különféle allergiáknak tengernyi az irodalmuk. Jóval kevésbé ismert azonban a fémallergia. Pedig egy egyszerű nikkelgyűrű vagy bizsu is okozhat kellemetlenségeket. Nem is kicsiket. A pollenallergiát, a porallergiát sokan ismerik, míg a fémallergiáról jóval kevesebbet hallani. Talán ezért alattomosabb is, mert megjelenésekor sokan nem is sejtik, hogy mi okozza a panaszokat. Így fordulhat elő, hogy valakinek folyton begyullad a füle a fülbevalótól, és csak várja, hogy majd magától elmúlnak a tünetek. Leggyakrabban a nikkel, a króm, a kobalt, és néha az ezüst, az arany (és ötvöző anyaga) okozza a problémát.

Egészséges életmód magazin hírek
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem kell sötétben hazaérkezni. Örülünk az ébredező, megújuló természet csodálatos színeinek. De sajnos a hóval, hideggel és esővel tarkított telet követően menetrendszerűen jelentkezik a tavaszi fáradtság is, van akinél előbb, van, akinél később. A tavaszi fáradtság tünetei...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
7 hatásos energiabomba tavaszra
7 hatásos energiabomba tavaszra A következő tippek nem csak önmagunkra hatnak pozitívan, de párunkra és a...
Fémallergia

Fémallergia

Bizonyos fémek esetén (pl.: nikkel, króm) belélegzése, avagy érintése helyi irritatív gyulladásos folyamatokat indít el. Az allergiás folyamatok beindításához sokszor pár mikrogramm mennyiség elegendő.

Fémallergia a fogászatban

Fémallergia a fogászatban

A fémallergia kialakulása után jelenlegi ismereteink szerint gyógyíthatatlan. Fontos tehát, hogy olyan fogászati beavatkozás - jellemzően fogpótlás - esetén, amely tartósan fémmel való érintkezéssel jár, pontosan tisztában legyünk a fémallergia tüneteivel, annak jellegével, illetve azzal, hogy milyen megoldások léteznek.

Hirdetés
Fémallergia és implantátum

Fémallergia és implantátum

Sok esetben balesetek, vagy az egészségi állapot függvényében döntenek az orvosok implantátum behelyezése mellett. A műtétet követően azonban a beteg gyakran tapasztal gyulladást, vagy jelennek meg kiütések az érintett területeken.

Tuti menü