Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Életmód képes leírás - Allergia.tlap.hu
részletek »

Életmód - Allergia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allergia.tlap.hu » Életmód
Keresés
Találatok száma - 10 db
Allergia kezelése

Allergia kezelése

Napjaink egyik legelterjedtebb betegsége az allergia, Magyarországon közel 3 millió embert érint, már csecsemőkortól kezdődően. A hagyományos kínai orvoslás elmélete szerint az allergiás tünetekért is szervezetünk energetikai zavara tehető felelőssé. A nyugati orvoslás szerint, az allergia alapja egy alkati immunológiai eltérés, mely kóros válaszreakciót eredményez. Mindkét medicina szerint vannak külső kóroki tényezők (allergének), pl. a pollen (virágpor), a por, az ételeink egyes adalékanyagai, színezékei, egyes növények vagy állati élelmiszerek, melyek mint idegen, a saját egészségünket veszélyeztető anyagokként jelenhetnek meg. Egészségcentrumunkban már évek óta eredményesen kezelünk allergiás betegeket.

Allergia: mítosz és valóság

Allergia: mítosz és valóság

Hazánkban jelenleg a lakosság több, mint 25 százaléka küzd különböző szintű allergiával. A tünetek kezeléséről számos hiedelem kering a köztudatban. Az allergiával kapcsolatos tévhitek eloszlatásában Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusa volt segítségünkre. 1. Felnőttként már nem lehetek allergiás - Sokan gondolják, ha korábban nem jelentkeztek náluk allergia, egy bizonyos kor után már nem is kell tartaniuk a tünetektől. Az allergia azonban nem korfüggő, bármely életszakaszban jelentkezhet, sőt a betegek legnagyobb százaléka épp a kamasz, fiatal felnőtt, 20-30 éves korosztály tagjai közt található. 2. Az egészséges életmód véd az allergia ellen - Tény, hogy az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás sok krónikus betegség megelőzésében segít. Az allergia kialakulásában azonban döntő szerepet játszik az öröklődés. Egy allergiás szülő esetén 30 százalék, ha mindkét szülő allergiás, a gyermeknél közel 80 százalék az esély, hogy megjelennek a tünetek...

Allergiás a kicsi

Allergiás a kicsi

Az allergia a gyermekeket sem kíméli; kicsik és nagyok a betegség ugyanazon tüneteitől szenvednek. Ami külön problémát jelent, az az, hogy a gyermekek nem megérteni sem képesek a betegség mibenlété. A felnőttek és gyerekek allergiás megbetegedése közötti legnagyobb különbséget a csecsemőkorban még lehetséges prevenció jelenti.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Egészséges Életmód Magazin

Egészséges Életmód Magazin

Az Egészséges Életmód Magazin Önnek, Neked készül napi frissességgel, hogy segítségedre legyen eligazodni, tájékozódni ebben az igen széleskörű, egészséget és betegséget is érintő hatalmas forgatagban. Pro és kontra, nézetek, szemléletek, tanácsok.

Életmódváltással

Életmódváltással

Ha minden tavasszal prüszköl, könnyezik az ember, könnyen elképzelhető, hogy allergiás. A gyógyszerek mellett az életmódváltás is segíthet. Itt az allergiaszezon, de honnan tudhatjuk, hogy tényleg ebben szenvedünk, nem pedig egy egyszerű megfázástól érezzük rosszul magunkat? Megkérdeztük dr. Böcskei Csabát, a Szent Borbála Kórház tüdőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosát. Ha szemviszketés és vizes orrfolyás nehezíti meg mindennapjainkat, ráadásul szezonális jelleggel, valószínű, hogy allergiás náthánk van. Ma Magyarországon százból húsz-huszonöt ember allergiás náthában szenved, vagyis szénanáthás, melyet a levegőben szálló pollenek, inhalatív allergének okoznak. A lakosság 3-5 százalékának asztmája is van, mely rohamokban jelentkező köhögéssel, fulladással, sípoló légzéssel is járhat.

Gondolatok a szellőztetésről - Homeinfo

Gondolatok a szellőztetésről - Homeinfo

Házunk szellőzése nem csupán a jó szellőzőrendszereken és azok megfelelő kivitelezésén múlik. Egy tervezés során a természetes szellőzés éppoly fontos, mint egy ház, lakás tájolása. A jó szellőztetésnek a komfortérzeten kívül számos egyéb előnye van. Pl., megakadályozza a páralecsapódást, ami penészesedéshez vezethet.

Hová menjen nyaralni, ha allergiás?

Hová menjen nyaralni, ha allergiás?

Napfény, pollenmentes jó levegő, tengerpart homok nélkül. Ilyen hely nincs. Pedig kell lennie, hiszen aki allergiás, csak itt érzi igazán jól magát. Adódik tehát a kérdés: hova menjen nyaralni a beteg?

Merényletek allergiások ellen

Merényletek allergiások ellen

Egy mezei virággal utazó asszony, az illatfelhőben úszó tömeg, és egy porzó zsebkendő mind fokozhatják mások allergiáját. Végtelen a lista arról, hogy a körülöttünk lévő emberek ugyan nem szándékosan, de megkeserítik az allergiával küzdők életét. Pedig a füvet nyíró munkások csak a dolgukat végzik, és a főnök is tök jófej, csak ne hordaná be állandóan a kutyáját. Apró lista apró dolgokról, amelyek valóságos merényletnek tűnnek a betegségben szenvedőknek.

Télen is okoz panaszokat

Télen is okoz panaszokat

Gondoltuk volna, hogy milyen veszélyeket rejt magában egy kedves plüssállat, melyet karácsonyi ajándékként választottunk? Lehetséges, hogy a hosszabb ideje fennálló köhögés, tüsszögés és orrfolyás nem megfázás, sokkal inkább a lakásba került fenyőfa következménye? Napjainkban folyamatosan nő azon betegek száma, akiknek az ünnepek utáni időszakban nem a felszedett súlyfelesleg leadása a legnagyobb probléma. Az allergiás betegek száma korosztályra való tekintet nélkül évről-évre folyamatosan emelkedik - mondta el Dr. Balogh Katalin allergológus. A betegség kialakulásában egyaránt szerepet játszanak környezeti, örökletes és életmódbeli tényezők, úgy, mint a stressz, vagy a nem megfelelő táplálkozás. Az immunrendszerünk mindezen hatásokra pedig fokozott érzékenységgel reagál, létrejön az allergiás betegség...A karácsonyi időszakban fellépő tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, torokviszketés, köhögés, sípoló légzés hátterében gyakran allergia áll, melyet a fenyőfán megtelepedő, ilyen módon a lakásba került penészgombák váltanak ki. A tüneteket emellett nem ritka, hogy poratka-allergia okozza, melyek elszaporodásához az ágyneműn és matracon kívül ideális terepet biztosítanak a karácsonyra ajándékozott plüssállatok is.

Hirdetés
Újabb allergia fajták, egyre több beteg

Újabb allergia fajták, egyre több beteg

Új jelenség a fogászati allergiák, körömkozmetikumok, tetoválások okozta allergiás reakciók megszaporodása...A környezeti hatások kapcsán fontos megemlítenünk, hogy a korábbi évekhez képest jelentősen nőtt hazánk parlagfű szennyezettsége, nem véletlen, hogy a légúti allergiák közt legnagyobb gyakorisággal fordul elő a parlagfű allergia. A környezetszennyezés mellett az életviteli szokások is jelentősen átalakultak az elmúlt évtizedek során, az egészségtelen étkezési szokások, a fokozott stressz és a mozgáshiány épp úgy hozzájárulnak a tünetek megjelenéséhez, mint egyes környezeti hatások...

Tuti menü