Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Divat, trend és az allergia képes leírás - Allergia.tlap.hu
részletek »

Divat, trend és az allergia - Allergia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allergia.tlap.hu » Divat, trend és az allergia
Keresés
Találatok száma - 3 db
A tinik leggyakoribb egészségügyi őrültségei

A tinik leggyakoribb egészségügyi őrültségei

Tetkó, piercing, hajfestés- mindezek sok szülő számára fejfájást okozó tini őrületek, melyről nehéz a lázadó kamasszal higgadtan beszélni. Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb tini-mániákat, illetve tippeket adunk, hogyan lehetne lebeszélni róluk csemeténket.

Ékszerek itt, ékszerek ott

Ékszerek itt, ékszerek ott

Köldökben, nyelvben, orrban, ajkon, szemöldökben - s ki tudja még a test mely helyein lelhetők fel a ma oly divatos testékszerek. Ám mint minden, ez a fajta cicoma sem újdonság, hiszen az ókori Rómában a királynők ékesítették testékszerrel a köldüküket, míg Rómában az erősebb nem szúratta át a mellbimbóját, hogy ezzel is jelezze férfiasságát.

Néha egy fémallergia tart vissza a hülyeségtől

Néha egy fémallergia tart vissza a hülyeségtől

Napjainkban a tetoválás a reneszánszát éli. Egyre többen szeretnének egy a stílusokhoz passzoló mintát karcoltatni a bőrükbe. A tetoválás története körülbelül négyezer évre nyúlik vissza. Már az egyiptomiak is alkalmazták, habár az akkori eljárás még igen gyötrelmes volt. Azóta rengeteget fejlődött a technika. Egyre jobb minőségű festékeket hoznak létre. Azért érdemes odafigyelni egy-két dologra. Mielőtt bárki berontana egy tetoválószalonba, előtte érdemes elvégeztetni egy allergiatesztet, ugyanis a legtöbb színes festék fémszármazékot tartalmaz. Az esetek többségében a fém váltja ki az allergiás reakciót, de előfordulhat, hogy fémet nem tartalmazó színező anyag kelt irritációt. A festékek közül leginkább a vörös festék eredményezi a bőrproblémákat. Az általa okozott panaszok gyakran csak évek múltán jelentkeznek. A legkevésbé veszélyes festék a fekete. Tudniillik ez a szín szénszármazékot tartalmaz, ami nagyon ritkán okoz komplikációkat. Ha valakin allergiás tünetek jelentkeznek, akkor a tetoválást el kell távolíttatni lézer segítségével.

Tuti menü