Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Allergológia képes leírás - Allergia.tlap.hu
részletek »

Allergológia - Allergia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allergia.tlap.hu » Allergológia
Keresés
Találatok száma - 9 db
A pszichénk okozza a bajt?

A pszichénk okozza a bajt?

Pszichés állapotunknak igen meghatározó jelentősége van az allergiák kialalkulásánál is, asztmás rohamot erős ingerek ? nevetés, sírás, sokk ? is kiválthatnak. Annak ellenére, hogy egyre többen allergiások, nem érezzük a betegség súlyát ? vélekedik Nékám Kristóf allergológus. Interjú.

A vulkáni hamu hatása az egészségre

A vulkáni hamu hatása az egészségre

Ártalmas-e egészségünkre a hamufelhő? Az allergiások jobban ki vannak téve a negatív egészségügyi hatásnak? - A hazánk fölé érkező vulkáni hamu egészségügyi hatásairól kérdeztük Dr. Horváth Tamás fül-orr-gégész szakorvost. Bár az izlandi vulkánkitörés kapcsán remélhetőleg jelentős mértékű hamu nem éri el Magyarországot, azért nem árt felkészülni rá, mivel annak egészségügyi következményei is lehetnek. Ez a fül- orr- gégészetet is érinti, hiszen a légutakba kerülő, finom szemcséjű hamu okozta panaszokkal hozzánk is fordulhatnak betegek. Az orrlégzés során az orrnyálkahártyán fennakadt mikroszkópikus méretű részecskék irritációt okoznak, mely egy nem fertőzéses eredetű gyulladásos állapotnak felel meg. A steril gyulladás miatt az orrnyálkahártya megduzzad, ödémássá válik, orrdugulást okozva ezzel. A hamut eliminálandó, a nyáktermelő mirigyek működése is fokozódik, ez orrváladékozáshoz vezet. Az orrváladék ilyen esetben tiszta, vízszerű, esetleg sűrűbb, de sosem masszív sárga vagy zöld.

Allergia - Fontos tudnivalók

Allergia - Fontos tudnivalók

Ha magas az allergizáló pollen koncentrációja a levegőben, száraz, napos, szeles idő van, inkább ne szervezzünk szabadtéri elfoglaltságot. Egyre beljebb haladunk az allergiaszezonba, egyre több allergizáló növény virágzik, és sajnos az allergiásoknak számolniuk kell a megváltozott időjárási viszonyok okozta kellemetlenségekkel is. Az aktuális helyzetről, a megelőzés lehetőségeiről és a tünetek csökkentéséről dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa beszélt.

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Allergia kezelése

Allergia kezelése

Rohamosan növekedik az allergiás, asztmás megbetegedések száma. A WHO kutatása alapján Európában minden családra átlagban egy fő allergiás jut. Az allergiás tünetek mögött gyakran a borzalmas minőségű levegő rejtőzik. Zárt térben az allergének koncentrálódnak, fokozva az allergiás tüneteket. A Szobalevegő Webáruház allergiások, asztmások számára válogatott csúcskészülékeket. Ezekkel a készülékekkel a szoba levegője hegyvidéki tisztaságúvá válik. Otthon és munkahelyen allergénektől, tünetektől mentes friss és üdítő levegőhöz juthatnak a rászoruló betegek.

Allergia kezelése

Allergia kezelése

Az allergiás reakciók egyik leggyakoribba az égő, viszkedő, kivörösödő szem. A legtöbb esetben ilyenkor allergiás kötőhártya-gyulladásról van szó, mely szerencsére nem fertőző, de a tünetek sok kellemetlenséget okozhatnak, ezért érdemes megelőzni, vagy minél előbb megkezdeni a kezelést. Az antihisztamin nem csak a viszketésre, hanem az allergia egyéb tüneteire is gyógyírt jelent, hasonló panaszok esetére tehát ez a legmegfelelőbb megoldás. Hasznos tippek és tanácsok várják itt az olvasót a témakörrel kapcsolatban.

Allergia vizsgálat Budapest - Allergiaambulancia

Allergia vizsgálat Budapest - Allergiaambulancia

Professzionális allergia vizsgálat vérből Budapesten, elérhető áron. Pollen-étel keresztallergiák. Szeretné megtudni, melyik hónapban van a különböző allergiák szezonja, mikor várhatja a legerősebb tüneteket? Gyermeke fáradékonysága, koncentráció csökkenése, figyelmetlensége hátterében akár ételallergia is állhat! Gyógyszer mellékhatás vagy gyógyszerallergia okozza a tünteteit? Nem minden gyógyszer okozta ártalom allergia. Fémekkel dolgozik, és nem tudja, hogy mitől van ekcémája, bőrkiütése, bőrpirosodása? Tudta, hogy ezek is a fémallergia tünetei? Ön is szeretné tudni, hogy kell-e fokozott védelem egy esetleges rovarcsípés, darázscsípés esetén? Mit kell tudni a napallergiáról?

Allergia vizsgálatok

Allergia vizsgálatok

Mi az allergia? Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója ártalmatlan (pl.: táplálék, pollen, házipor, illat) vagy kevéssé kóros (pl.: rovarcsípés), illetve szintetikus anyagokra (pl.: gyógyszer, kozmetikum).Ezek az anyagok normális körülmények között semmilyen vagy csekély válasz reakciót váltanak ki a szervezetben. Mi okozhat allergiát? Ha sarkítottan akarjuk megfogalmazni, bármi, szinte minden. De ezen belül vannak olyan anyagok, amik allergogénebbek a többieknél, azaz több embernél is okoztak már allergiát, amit ki is tudunk mutatni.Ezek a pollenek (pl. parlagfű), egyes élelmiszerek, gyógyszerek, állati szőrök, poratka, nehézfémek.

Az allergia gyilkos

Az allergia gyilkos

Miért szenvedne továbbra is a kínzó pollenallergiától? Évek óta szedi a különböző gyógyszereket igazi eredmény nélkül? Ha még nem ismeri, próbálja ki a Magnapress módszert! Egy alternatív módszer, mely a szervezet öngyógyító mechanizmusát erősíti, harmonizálja az immunrendszer működését, gyulladás csökkentő hatása révén elősegíti az allergiás tünetek csökkentését, megszűnését. Mentes minden káros mellékhatástól, a modern mágnes terápia és az ősi akupunktúra együttes hatása révén fejti ki hatását. Bár mindkét terápia önállóan is eredményes lehet, de a kettő együttes hatása még fokozottabban érvényesül.

Óvatosan a paracetamollal!

Óvatosan a paracetamollal!

Asztma, allergiás nátha, bőrkiütés - egy új tanulmány szerint a paracetamoltartalmú gyógykészítmények 46 százalékkal is növelhetik az asztma kialakulását gyermekeknél. Az orvosok óvatosságra, körültekintésre intenek a mindennapos hatóanyag használatával kapcsolatban.

Tuti menü