Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pollenallergia képes leírás - Allergia.tlap.hu
részletek »

Pollenallergia - Allergia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allergia.tlap.hu » Pollenallergia
Keresés
Találatok száma - 10 db
A jó idő hatására több a pollen a levegő

A jó idő hatására több a pollen a levegő

A jó idő hatására fokozódott a légkör pollenterhelése, országszerte a legmagasabb mennyiségben a ciprus- és tiszafafélék pollenje található meg a levegőben - mondta Páldy Anna, az Országos Környezetegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese szerdán sajtótájékoztatón.

Allergiariadó! Egyre több a pollen az éghajlatváltozás miatt!

Allergiariadó! Egyre több a pollen az éghajlatváltozás miatt!

Az egész világot érintő éghajlatváltozás is felelős azért, hogy egyre több a pollenallergiás - állítják német kutatók. "Összefüggést figyeltünk meg a klímaváltozás, a levegőben szálló pollenek (virágporok) és az allergiás esetek előfordulása között" - mondta Karl-Christian Bergmann allergológus professzor, a német polleninformációs szolgálat (PID) munkatársa Berlinben, az éghajlatváltozás következményeiről a Humboldt Egyetem rendezésében zajló nemzetközi konferencián. Úgy tűnik, hogy a szén-dioxid-koncentráció növekedése jelentősen megélénkíti a pollentermelést. Üvegházi kísérletek azt mutatták, hogy azok a növények, amelyeket megemelt szén-dioxid-mennyiségnek tettek ki, nemcsak jobban nőttek, hanem számottevően több virágport is termeltek. Jóllehet a felerősített UV-B-sugárzás valamelyest ismét korlátozta a pollenmennyiség növekedését, de összességében a gyarapodását serkentő aspektusok kerültek túlsúlyba - hangsúlyozzák a kutatók.

Ellenség minden fa, fű és virág?

Ellenség minden fa, fű és virág?

Az allergia ma az egyik leginkább elharapódzó betegség: itthon több mint kétmillió ember szenved a tüneteitől. A hajlam örökölhető, de sok függ attól is, milyen a környezetünk, hogyan táplálkozunk, mozgunk-e eleget. Hogyan előzhető meg a baj, milyen terápiákkal, és mennyiért gyógyulhatunk?

Egészséges életmód magazin hírek
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell figyelni, mert árthatsz is vele
Mikor kell pótolni a vasat? Nagyon kell... Szakértő beszél a vashiány szerteágazó problémájáról. A vashiány igen gyakran előforduló állapot, mely kellemetlen közérzetet és tüneteket okoz, ami az egész életminőséget befolyásolja. Azonban megfelelő terápiával a folytonos fáradtság, a szédülés és a fejfájás megszüntethető. Hogy mi mindenre érdemes figyelni vaspótlás esetén, azt dr. Szélessy...
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp
Itt a tavaszi fáradtság ellen 5 tuti tipp Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem...
Az egészséges táplálkozás 12 pontban
Az egészséges táplálkozás 12 pontban Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással...
Ha ebben egyszer megbetegedett, sose gyógyul ki belőle!

Ha ebben egyszer megbetegedett, sose gyógyul ki belőle!

Már most sokak életét megkeseríti a pollenek kiváltotta allergia. Nem ritka a tüsszögő, könnyező ember. - Negyedik éve vagyok allergiás, szemcsepp nélkül reggelenként ki sem bírnám nyitni a szememet - panaszolta a szolnoki Németh Orsolya. - Sokat tüsszögök napközben, és volt, hogy egész éjszaka nem bírtam abbahagyni. Úgy terveztem, hogy idén már a parlagfűszezon előtt, júliusban elkezdem szedni gyógyszereimet. Azonban ebben az esztendőben már márciusban jelentkeztek a tüneteim. Az orvos megállapította, hogy már a nyír pollenjére is allergiás vagyok, nemcsak a parlagfűre. Azt tanácsolták, hogy szezonban ne szárítsam a szabadban a ruháimat és naponta mossak hajat. Ajánlották még a napszemüveg viseletét is.

Klímával az allergia ellen

Klímával az allergia ellen

Talán még Ön sem gondolt arra, hogy egy modern, szűrőrendszerekkel felszerelt split klíma segíteni tud az allergiáján? Pedig nagyon is tud! A legtöbb klíma szűrő először elektrosztatikus úton kiszűri az apró porszemcséket, a gombaspórákat és minden káros mikroorganizmust. Második lépésben antioxidáns hatású vegyületekkel pusztítják el a kórokozókat. Az ionos szűrő ultra-finom kerámia-szemcsés bevonatú és kibocsátott ionjaival megköti a kellemetlen szagokat okozó molekulákat. A klíma berendezések így biztosítják a tiszta, baktériummentes, egészséges levegőt minden otthon tartózkodónak, akkor is, ha nincs lehetőség a házban a pollenek miatt szellőztetni. A megelőzésben is segít, pont azzal, hogy kiszűri a polleneket, vírusokat, így kevesebbel kell az immunrendszerünknek találkozni, így nem irritálják a szervezetünket.

Nem gyógyítható, csak kezelhető

Nem gyógyítható, csak kezelhető

Zalaegerszeg - Szemviszketés, könnyezés, orrfolyás, súlyos esetben asztma. Sokak számára ismerős tünetek és vannak, akik bár még nem betegek, lehetnek, ugyanis a légúti allergiától szenvedők száma egyenletesen emelkedik, s arányuk Zalában kicsit magasabb, mint az országos átlag.

Öntözőrendszer allergia ellen!

Öntözőrendszer allergia ellen!

Az automata öntözőrendszer porlasztott vízcseppjei megkötik a polleneket és a port a kertünkben, ezzel tisztítva a környezetünk levegőjét. Sajnos a leggyakoribb pollenallergia tüneteket kiváltó növények virágzása száraz és meleg hónapokban van, de az öntözőrendszer rendszeres üzemeltetése csökkenti a por és pollenkoncentrációt a kertünk környezetében, ezzel könnyítve az ezekre a növényekre allergiás felhasználók életét. Az öntözőrendszer nem csak a mi egészségünkre van jótékony hatással, de a növényeink egészsége is nagyban az öntözéstől függ. Ez egy praktikus megoldás, számos előnnyel!

Tavaszi allergén növények

Tavaszi allergén növények

Vannak növények, amelyek az emberek egy része számára észrevétlenül élik életüket, sokan viszont napra pontosan számon tartják virágzásának kezdetét és végét, illetve elterjedési területének határait. Ez a furcsa kapcsolat (a kutató tudósokon kívül) az allergiások és az allergiát okozó növények között alakul ki.

Távolítsa el otthona légteréből az allergéneket

Távolítsa el otthona légteréből az allergéneket

Légtisztító, levegőtisztító - légtisztító, levegőtisztító berendezések allergia, asztma, baktériumok és szmog ellen. Nagy-teljesítményű légtisztító, berendezések éttermek, vendéglők, szállodák részére a kellemetlen szagok ellen. Légtisztító berendezések használata segít megszabadulni a szmogtól, portól, pollenektől, vírusoktól, baktériumoktól és a kellemetlen szagoktól. Ezen kívül enyhíti, illetve megelőzi az allergia és az asztma tüneteit.

Hirdetés
Viszket, ég és kínoz? Van megoldás!

Viszket, ég és kínoz? Van megoldás!

Kezdődik az allergia szezon. Fölösleges a pollennaptárra nézni, hiszen sokan - szó szerint - a saját bőrükön érezhetik az allergia szezon kezdetét. A hosszú, hideg tél miatt számos növény szinte egyszerre virágzik. Az ÁNTSZ szerkesztőségünknek adott tájékoztatása szerint, idén a hosszú tél következtében viszonylag későn - március elején - indult el a tavaszi pollenszezon, egy hónappal később, mint előző évben. Az Aerobiológiai Hálózat legfrissebb felmérései szerien a legkorábban virágzó fák (mogyoró, éger) pollenszórása már lecsengett, innentől több fa virágzik egyszerre (ciprus- és tiszafafélék, kőris, nyár, nyír, juhar, gyertyán) ami az egész év legmagasabb pollenterhelésű időszakát eredményezi március végén és áprilisban. Tavaly ez az időszak április közepére esett - idén a mostani hideg, esős időjárás következtében már túl vagyunk rajta. Az erősen allergén fák közül még a fűz, a tölgy és a platán virágzási csúcsa van még hátra - április végére pedig várhatóan véget ér a tavaszi pollenszezon. Ez azonban még nem jelent könnyebbséget az allergiások számára - ekkor indul el ugyanis a pázsitfűfélék virágzásával a kora nyári pollenszezon. Az elmúlt napok csapadékos időjárása bár fokozta a fák, cserjék virágzását, mégis a levegő pollentelítettsége országszerte enyhe vagy közepes.

Tuti menü